Body remember trauma therapie & ademwerk

Wanneer je emoties, trauma, gebeurtenissen gaat wegstoppen zet het dus letterlijk vast in je lichaam. Emotions = energy in motions. Energie in beweging, maar wanneer ze niet doorvoeld worden, stagneert die energie. Er ontstaan blokkades in je energiesysteem. Dit gaat gepaard met emoties die opgeslagen worden in onze organen. Je hele systeem functioneert dan niet meer zoals het zou moeten zijn met als gevolg ziekten. 

Wanneer je klachten ervaart zoals vermoeidheid, kort lontje, buikpijn, maag en darmproblemen, angsten en/of paniekaanvallen, depressie, slecht slapen, hartkloppingen, spierpijnen, huidproblemen, verzakt immuunsysteem, dan mag je die klachten nu echt serieus gaan nemen. Dit zijn de eerste signalen van een overbelast zenuwstelsel en blokkades. Neem je klachten serieus! Je lichaam wilt je iets vertellen. Je emoties willen gezien en gehoord worden. Lichaamsgericht-werk zoals energetische therapie, trauma therapie en ademwerk is bijzonder effectief en werkt direct. Geen eindeloze gesprekken vanuit een stoel maar direct voelen, ervaren en opruimen. 

Body Remember Trauma Therapie (BRTT)Tijdens de trauma therapie werken we op de psoasspieren. Deze spieren zijn nauw verbonden met je overlevingssysteem. Het verbindt je romp met je benen en bepaald of je kunt vechten, vluchten of bevriezen. Bij veel mensen is deze spiergroep constant aangespannen. Je lichaam “denkt” alert te moeten zijn. Je staat continue “aan” en er is geen ruimte om te ontspannen of te kunnen ademen.

Trauma en vastgezette emoties ontstaan wanneer we overweldigd worden door iets en ons lichaam niet in staat is om zich te verdedigen zoals moeder natuur het bedoelt heeft, door de vechten of te vluchten. We raken in een bevriezing maar we zorgen ook niet dat we het daarna van ons afschudden zoals je dat bij dieren ziet. Het wordt letterlijk vast gezet in je lichaam. Hierdoor kunnen er allerlei lichamelijke klachten ontstaan door een te sterk overlevingsmechanisme zoals nek-en schouderklachten, vermoeidheid, gewrichtspijnen, hoofdpijn, maag-en darmproblemen, onrustig slapen. Eigenlijk zijn dit al de eerste symptomen waar je alert op mag zijn. Daarnaast kun je ook nog psychische klachten ervaren zoals stemmingswisselingen, angsten, depressie, hoge eisen stellen aan jezelf, controle willen houden etc.

Wij vergeten het maar ons lichaam onthoudt alles. Je lichaam is als een boek dat je kunt lezen.  Door middel van lichaamswerk, door te voelen en te ervaren, kun je op de plekken komen waar trauma, stress en emoties zitten opgeslagen. Door tot diep bij de kern te komen kun je laagje voor laagje gaan opruimen. Dit is een veilige en snelle manier om je blokkades op te ruimen zodat jouw energie weer kan gaan stromen. 

 

Ademsessie – De adem is een krachtig instrument om jezelf te helen. Er zijn verschillende ademtechnieken met verschillende doeleindes. De adem verbindt onze binnenwereld met de buitenwereld. Wanneer je beter ademt, voel je je beter. Door verbonden te ademen komt er spontaan een energiestroom op gang. Dit kan angstige of pijnlijke gevoelens oproepen maar verdwijnen weer zelf wanneer je die gevoelens gaat ervaren zonder weg te stoppen. Je adem is een krachtige tool om je emoties te gaan doorvoelen, om je levensenergie te laten stromen en om weer in ontspanning te komen. 

Groepssessies (maximaal 4 personen)

Data najaar volgt

 

 

 

 

 

Hannah Yoga & More