Aromatherapie

Essentiële oliën kun je inzetten als fysieke, mentale en emotionele ondersteuning. Het ruiken van een geur heeft invloed op ons lichaam en onze emoties. Het heeft een therapeutische werking. Het stimuleert de hormonen en het beïnvloedt de stofwisseling. Door middel van een diffuser kunnen ze ook de lucht zuiveren van ongewenste geuren, bacteriën & virussen en werkt tevens als een luchtbevochtiger.

Young living is een duurzaam bedrijf en de oliën zijn puur geconcentreerd van een plant of boom. Helaas is de term essentiële olie niet beschermd en mag je een olie die maar 5% plant bevat al een essentiële olie noemen. De goedkopere flesjes bevatten vaak een vulmiddel of synthetische stoffen zoals parfum. Young living staat voor 100% puur en duurzaam. Dat maakt dat de oliën veel geconcentreerder en puurder zijn.

Seed to Seal principe

Young Living staat voor kwaliteit. Ze hebben eigen boerderijen over de wereld waar zij hun oliën maken. Grond en plantages zijn allemaal in eigen beheer. Er is geen enkel ander bedrijf dat de volledige controle heeft over hun proces. Van het planten tot het oogsten, distilleren en verpakken. Ze werken met het Seed to Seal principe en wordt streng gecontroleerd door externe partijen. Als er dan een oogst mislukt dan is de olie niet meer op voorraad want Young Living zal nooit bijvoorbeeld lavendel kopen van een farm wat niet van henzelf is. Dan kunnen ze kwaliteit niet meer garanderen.

Young Living is tot nu toe het enige bedrijf dat dit Seed to Seal principe mag dragen. De hoogste kwaliteit ter wereld. Waarom? Omdat ze dus al hun boerderijen en de volledige productie in eigen beheer hebben. Maar ook omdat zij het enige bedrijf te wereld is die – bewezen en onder controle – het volledige distillatie proces uitvoert en afmaakt.

Zij distilleren niet puur en alleen om genoeg olie te verkrijgen. Maar zij distilleren tot dat zij het totale moleculen profiel van de plant hebben verkregen. Zodat je echt van een therapeutische graad essentiële olie kunt spreken. 100% plant medicijn dus!

De beleving van emotie vindt plaats in het limbisch systeem. Dit is een gebied in de hersenen. Ons reukorgaan het enige zintuig is wat in directe verbinding staat met de hersenen. Daarom wordt aromatherapie al zo lang toegepast om gedachten patronen en gevoelens, daarmee dus het hele lichaam, te ondersteunen.

Het limbisch systeem is niet alleen verbonden met emoties maar stuurt ook verschillende lichamelijke functies aan zoals spierspanning, doorbloeding en het functioneren van de organen. 

Een disbalans in het limbisch systeem kan onbewust de basisspanning van je spieren verhogen. Lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, buikklachten, angsten en paniek kan voortkomen uit het wegstoppen van emoties, stress en/of trauma. 

Een geur is nauw verbonden met herinneringen en emoties. Het roept een bepaald gevoel op in je hersenen, je limbisch systeem. Een geur maakt iets los in jou. Het kan je vreugde brengen of geborgenheid. Maar kan ook gevoelens losmaken en je helpen om zo vastgezette emoties los te laten. 

Essentiële oliën hebben direct en indirect invloed op je gevoelsleven en je emoties. Het kan je ondersteunen wanneer je verdriet of boosheid ervaart en heeft hierdoor een positief effect in je hersenen waardoor je systeem in balans blijft. Zo kun je op verschillende manieren verschillende geuren inzetten. Ze hebben een positief effect op onze gemoedstoestand. 

De geurmoleculen bereiken binnen 22 seconden je hersenen en je limbisch systeem (zie vorige post). Na 2 minuten zijn de moleculen al waarneembaar in je bloed. Na 20 minuten in iedere cel van je lichaam. 

Waarom een diffuser in huis?

 

Zuivert de lucht en zorgt voor een optimale luchtvochtigheid in huis.

 

Droge lucht in huis? Dit zorgt voor een oncomfortabel gevoel in de neus, keel en van je huid. Van droge geïrriteerde slijmvliezen kun je sneller ziek worden.

Geen schadelijke stoffen in je huis.

 

Een diffuser met pure oliën zorgt voor een betere gezondheid. Geen schadelijke stoffen meer die je inademt door bijvoorbeeld geurkaarsen of oliën die parfum bevatten.

Therapeutische werking op meerdere vlakken.

De oliën kun je inzetten voor verschillende doeleinden. Zet ze in voor emotionele ondersteuning, slaap te bevorderen, je weerstand te boosten of te helpen ontspannen.

Wil je starten met essentiële oliën? Gebruik dan pure oliën. De oliën bij een drogist of tuincentrum zijn verdunt of er zijn synthetische stoffen toegevoegd.

De starterkit van Young Living is de EHBO kit voor thuis! Het bestaat uit een diffuser en 11 breed inzetbare oliën voor dagelijkse ondersteuning. Je krijgt er een handige olieguide bij zodat je direct aan de slag kunt. 

 

Je ontvangt bij de starterkit een handige olieguide en een extra cadeautje. 

Om te bestellen of voor meer informatie neem contact op met de studio.